tiistai 31. elokuuta 2010

28.8.-5.9.2010 "Hard Sleepers" Kuvataideakatemian kontissa

Tiina Raitanen ja Aino-Marjatta Mäki:

"The Hard Sleeper (simplified Chinese; pinyin: yìng wò, abbreviated YW), is a passenger railway compartment class in the People's Republic of China. Hard sleeper is a class on most Z-series express trains. They are less expensive than Soft sleeper."

Matkustimme kesäkuussa Pekingiin, josta kuljimme junalla Mongolian ja Venäjän halki takaisin kotiin Helsinkiin. Matkan varrella koettu ja kokemusten nostattamat kysymykset ovat olleet lähtökohtana kahdelle erilliselle teokselle. Ollemme purkaneet intuitiivisen työskentelyn kautta niin matkanteon kokemuksellisuutta, kuin myös matkalla kertynyttä satunnaisesti vastaantullutta sekä tarkoituksella valikoitua informaatiota. Muistiinpanot, mukaan tarttuneet kirjat, reissukuvat, sekä irralliset muistot ovat ymmärrettävästi määrittäneet työskentelyn suuntia.

Matkanteon vaikutukset henkilökohtaiseen taiteelliseen työskentelyyn ovat yllättäneet meistä myös molemmat. Muun muassa suunnitelmat matkustamisen ja työskentelyn yhdistämisestä muuttuivat radikaalisti matkanteon aikana. Kokemus kokonaisuudessaan on ollut ennakoimaton ja yllätyksellinen. Tämä on heijastunut voimakkaasti molempien työskentelyprosessiin.

Näyttely auki 28.8.-5.9.2010 klo 14-18 tai sopimuksen mukaan:

Aino-Marjatta Mäki 044 2863463, Tiina Raitanen 044 5728997

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti